България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да

...
България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да
Коментари Харесай

Румен Радев призова за реформа на ООН

България ще продължи да работи за ефикасна Организация на обединените нации, готова да отговори на потребностите на човечеството през XXI век, акцентира президентът Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото заседание, което се организира в Ню Йорк, оповестяват от прессекретариата на българското президенство.

Безпрецедентните световни провокации изискват всички страни да поддържат по-ефективни и съгласувани дейности от страна на интернационалната общественост. Многостранната дипломация е ключ към общото ни бъдеще и няма опция. Това съобщи президентът Румен Радев във видеообръщението към участниците в 76-ата сесия на Общото заседание.

Държавният глава открои като неотложни задания пред Организация на обединените нации предотвратяването на разпространяването на ковид и възобновяване на международната стопанска система, битката с климатичните промени, противодействието против тероризма и трансграничната престъпност и повишението на киберсигурността. Румен Радев прикани за оказване на поддръжка за най-уязвимите от рецесиите страни и хора по света и напомни, че България е част от напъните за даване на ваксини на нуждаещите се. " За да увеличим оптимално нашия групов отговор, би трябвало да изградим резистентност ", акцентира президентът. Българският президент уточни нуждата и от повишение на сигурността на веригите за доставки, сериозната инфраструктура, енергийните мрежи, както и готовността за пандемии и естествени бедствия.

Българският президент уточни също по този начин, че светът се нуждае от реформирана Организация на обединените нации, с цел да се оправи дейно с многочислените провокации, пред които е изправен и страната ни ще продължи да работи за ефикасна Организация на обединените народи, съответно готова да отговори на потребностите на човечеството през XXI век. " България поддържа цялостната промяна във всички области на активност на Организацията ", акцентира Румен Радев и сложи акцент върху политиките ориентирани към младежта в отчета на генералния-секретар на Организация на обединените нации, тъй като по думите му точно " днешните решения ще оформят живота на бъдещите генерации ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР