България ще бъде в една група с Норвегия за мъжкия

...
България ще бъде в една група с Норвегия за мъжкия
Коментари Харесай

България в група с олимпийските шампиони в Лигата на нациите по плажен волейбол

България ще бъде в една група с Норвегия за мъжкия шампионат Лига на нациите по плажен волейбол , оповестиха от родната федерация. Именно от скандинавската страна са настоящите олимпийски и международни първенци Андрес Мол и Кристиян Сорум .

Жребият за Лигата на нациите бе изтеглен в централата на CEV в Люксембург , а надпреварата ще е през май и юни. Мъжете ни попаднаха в група А, където с изключение на Норвегия са Естония, Англия и Унгария . Женската ни двойка пък ще е в група G дружно с Латвия, Финландия и Англия .

Поради по-малко регистрирани федерации за шампионата при дамите ще вземат участие единствено 31 тима и по тази причина групата на нашите състезателки е с един по-малко. Все още не се знаят имената на представителите ни. При жребия сложени бяха седемте тима с най-голям ранкинг в CEV .

Победителите ще се класират за финалния шампионат в Лигата на нациите и ще се причислят към домакина, който към момента не е определен. Миналата година първи при мъжете стана Норвегия , а при дамите – Швейцария . Един тим от Лигата на нациите ще получи квота за олимпийските игри в Париж през 2024 година , оповестиха още от родната ни федерация. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР