България Премиерът е в Перник за пускането на водопровода Трасето,

...
България Премиерът е в Перник за пускането на водопровода Трасето,
Коментари Харесай

Премиерът е в Перник за пускането на водопровода

България Премиерът е в Перник за стартирането на водопровода Трасето, по което ще бъде подавана вода от язовир " Бели Искър ", е с дължина 13 км 23 март 2020, 14:56  Премиерът е в Перник за стартирането на водопровода Източник: пресцентър, Министерски съвет
ремиерът Бойко Борисов е в Перник за стартирането на водопровода. Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир "Бели Искър ", е с дължина 13 км.

По-рано през днешния ден на държавното съвещание Министерският съвет даде единодушие "Софийска вода " АД да дава водни количества на "Водоснабдяване и канализация " ООД – Перник за обезпечаване водоснабдяването на град Перник и прилежащите обитаеми места.

Решението дава опция за период от шест месеца ВиК - Перник да получава вода от новоизградения спешен тръбопровод, който свързва водопреносната мрежа на град Перник и водопровода от с. Мало Бучино.

Решението за създаване на новия тръбопровод беше взето във връзка със засушаването и настъпилата водна рецесия на територията на град Перник, понижения дебит в язовир "Студена " и въвеждането на режим на водоползване в града.

По този метод се обезпечи довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир "Белмекен " - СД "Манастирска " и СД "Грънчар " до град Перник.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР