България отбелязва 175 години от рождението на Христо Ботев.Гости в

...
България отбелязва 175 години от рождението на Христо Ботев.Гости в
Коментари Харесай

Наследници на Ботев: Във филма се придържат към историческата истина

България отбелязва 175 години от рождението на Христо Ботев.

Гости в ефира на Бтв бяха неговите наследници Боян Ботйов и Александър Ботйов.

„ От коляното на военачалник Кирил Ботйов, който е бил въстаник в четата на брат си Христо. Аз съм правнук на Кирил, а синът ми е праправнук. Кирил е единствен, който оставя поколение до ден сегашен “, изясни Боян Ботйов.„ Чувствам се доста горделив. Следвам публицистика. Отдал съм се на поезията и считам, че почтено не преставам делото, което в никакъв случай няма да може да бъде направено, както Ботев “, уточни Александър Ботйов.

„ Два пъти гледахме кино лентата. Моето мнение е, че е добър. Има минуси, както всяка художествена творба. Който желае да види филм, който покрива визиите за националния воин, би трябвало да гледа документален исторически филм, а не игрален. Най-важното в този филм е, че се придържат към историческата истина, че черкезин прострелва смъртоносно Войводата “, акцентира Боян Ботйов.

„ Истината е, че той в действителност е умрял от вражикуршум “, коментира още той по БТВ. Филмът „ Ботев “ влиза в кината на 3 март след 2 година работа и посредством даренията на 1500 родолюбци Повече за лентата описаха продуцентът Десислава Ковачева и актрисата Неда Спасова

„ Не е по най-елегантния метод показан Ботев във кино лентата. Има едни по-динамични моменти, крещене, буйственост, само че въпреки всичко Ботев с тази вряща и кипяща кръв не е бил умерено дете или човек. Филмът има своите недостатъци като всеки един филм. Това, което сподели и татко ми, което ще потвърдя – в случай че не са гледали кино лентата, да не го разясняват. Целият скандал, който се разви, като младеж не си го изяснявам. Има лирически отклонения, само че това е художествено произведение “, добави Александър.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР