България има нужда и отваря вратите си за бежанците от

...
България има нужда и отваря вратите си за бежанците от
Коментари Харесай

Каримански: България има нужда и отваря вратите си за бежанците от Украйна

България има потребност и отваря вратите си за бежанците от Украйна. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Любомир Каримански („ ИТН “) във връзка опцията Министерският съвет да осъществя разноски от икономии за справяне с рецесията, провокирана от войната в Украйна. Каримански е вносител на предлагането от името на ръководещата коалиция. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1024
Предложението бе направено като публицистична корекция в наредбите на Закона за държавния бюджет за 2022 година, които депутатите разискват на второ четене трети ден поред.   

Каримански посочи, че по този метод всички средства, които са реализирани от спестовност, ще могат да бъдат ориентирани към бежанците от Украйна, към хората от Украйна, които желаят да дойдат да живеят в България.

Знаете, че ние имаме потребност от подобен вид хора и би трябвало да отворим вратите си и да ги посрещнем като положителни домакини в България, с цел да живеят умерено, добави депутатът.

Каримански акцентира, че текстът е задоволително еластичен и уголемен като опция, тъй че, в случай че има някакви даже косвени вреди за България, те ще могат да бъдат покрити с този инструмент.

Ние желаеме да има опция да реагираме, уточни вносителят. 

Председателят на ПГ „ Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов акцентира, че това предложение е било направено от ръководещата коалиция точно с цел да се даде необятна опция свободните средства в бюджета да бъдат ориентирани към съответните потребности, било то от филантропична помощ, посрещане на бежански поток, или други афекти, свързани с нашата стопанска система.  

Иванов изясни, че по този начин дават нужната еластичност на държавното управление в този спешен миг, обвързван с толкоз доста непредсказуемост. По думите на депутата няма ограничавания на средствата, които могат да се употребяват по този текст и кабинетът има цялостна опция да реагира на всичко, което ще се случи.

Ние се радваме, че това е един текст, който беше подсилен от цялата парламентарна зала, сподели Иванов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1024  " Анонимните " хакнаха уеб страницата на Путин  Русия бе изключена от Съвета на Европа Русия бе изключена от Съвета на Европа  Ракета удари танкер, плаващ под молдовски флаг в Черно море край Одеса Ракета удари танкер, плаващ под молдовски флаг в Черно море край Одеса
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР