България има амбицията да се превърне в регионален център на

...
България има амбицията да се превърне в регионален център на
Коментари Харесай

Румен Радев иска България да стане регионален център на УНИЦЕФ

България има упоритостта да се трансформира в районен център на УНИЦЕФ. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на " Дондуков " 2 с представителя на УНИЦЕФ за страната ни Мария Хесус Конде по повод Световния ден на детето - 20 ноември, разгласен от Организация на обединените нации през 1954 година

Страната ни желае да показа своя опит за отбрана на правата на децата с страните от Централна и Източна Европа, изясни президентът. По време на диалога беше подчертан постигнатият прогрес във връзка с процеса по деинституционализация на обществените услуги за деца, лишени от родителска грижа - за ограниченията за отбрана на правата на децата през миналите 10 години.

Мария Хесус Конде показа новата Програма за партньорство сред УНИЦЕФ и Правителството на Република България. Тя съобщи, че през месец януари 2018 година ще бъде утвърден проект за деяние за осъществяване на Програмата.

Информационните технологии и интернет общуването са част от актуалния развой на социализация на децата. Това изисква и съответно законодателство и дейно наказателно гонене на хората, които употребяват интернет за осъществяването на закононарушения против деца и младежи, безапелационни бяха Радев и Конде.

Дигитализацията е една от значимите тематики на идното Българско председателство на Съвета на ЕС и тази тематика ще бъде във фокуса на съдействието на страната и УНИЦЕФ, акцентира президентът.

Президентската институция поддържа дейностите на УНИЦЕФ за основаване на сложен метод за справяне с деянията на експанзия в учебно заведение. В него ще вземат участие както родителите и учителите, по този начин и самите възпитаници, изясни Радев.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР