България и Грузия ще ускорят подготовката на общи проекти за

...
България и Грузия ще ускорят подготовката на общи проекти за
Коментари Харесай

България и Грузия обсъждат съвместни проекти за транспортна и цифрова свързаност

България и Грузия ще ускорят подготовката на общи планове за възстановяване на транспортната и цифрова съгласуваност и ще търсят финансиране от Европейския съюз за реализацията им. Това бе общото мнение по време на конферентен диалог през днешния ден сред вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев и заместител министър-председателя и министър на стопанската система и устойчивото развиване Леван Давиташвили.

„ Вратата е отворена. През последните седмици организирах редица срещи с представители на европейски страни и те поддържат общите ни дейности за подобряването на транспортните и информационни връзки сред двете страни като част от транспортната съгласуваност сред Азия и Европа “, бе безапелационен Христо Алексиев.

Конкретните стъпки за подготовка на плановете ще бъдат разисквани по време на идното посещаване на грузинска държавна делегация в София. Сред главните тематики ще бъде подобряването на фериботните връзки, облекчаването на сухопътния трафик на артикули, построяването на подводен кабел за транспорт на данни и откриването на директна въздушна линия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР