България е сред страните членки на ЕС, които закъсняват с

...
България е сред страните членки на ЕС, които закъсняват с
Коментари Харесай

ЕК: България бави плана си за управление на риска от наводнения

България е измежду страните членки на Европейски Съюз, които закъсняват с прегледа, приемането и съобщаването на третите проекти за ръководство на речните басейни и вторите проекти за ръководство на риска от наводнения.

Това се споделя в стимулирано мнение на Европейската комисия.

Тя приканва България и още 7 страни да завършват проектите си по тези две наставления. Те изискват страните членки да преразглеждат, актуализират и оповестяват тези проекти на всеки 6 години.

Специално проектите за ръководство на риска от наводнения се изготвят въз основа на карти, които демонстрират възможните неподходящи последствия, произлизащи от сюжетите за наводнения.

Споменатите страни разполагат със период от два месеца, с цел да отговорят и да подхващат нужните ограничения. При липса на приемлив отговор Европейска комисия може да реши да предяви иск пред Съда на Европейския съюз против тях.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР