България е отбелязала голям напредък по намирането на заместващи самолети

...
България е отбелязала голям напредък по намирането на заместващи самолети
Коментари Харесай

България с напредък за намиране на заместващи изтребители F-16. Започва проверка за строежа на руски газопровод

България е отбелязала огромен прогрес по намирането на заместващи самолети F-16, които да са опция на забавените доставки,. Това разгласи министър-председателят Кирил Петков при започване на съвещанието на Министерския съвет в четвъртък.

„ Министърът на защитата продължава с намирането на тези заместващи мощности (самолети), само че ще имаме поддръжка и по тази причина, тъй че българското небе да остане предпазено “, сподели още министър председателят и добави, че това е било част от договореностите, реализирани по време на визитата му в Съединени американски щати.

Той още веднъж удостовери, че държавното управление е сключило договорка за д, които ще дойдат през юни и ще бъдат на цени „ доста по-ниски “ от пазарните и от предлаганите от съветската „ Газпром “.
 Руският газ за България: нито на ниска цена, нито без конкуренция  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

„ Министерството на енергетиката ще продължи с спомагателните договаряния за дълготрайните доставки “, сподели още Петков и акцентира, че с това е стъпка към първата „ същинска диверсификация “ на доставките на синьо гориво.

Правителството ще изиска от Европейската комисия позволение за краткотрайно освобождение от данък за електрическата енергия и газа, тъй че цените за потребителите да бъдат понижени, с цел да не тежат на стопанската система.

Петков сподели още и че ще разпореди цялостна инспекция на всички аспекти на плана „ Южен поток “ . Не стана ясно дали министър председателят имаше поради продължението на „ Турски поток “ през България, което беше издигнато за рекордно бързо време за 3 милиарда лева на страната, или за прекратения преди близо десетилетие план, който носеше името „ Южен поток “.

„ Нашите сътрудници виждат корупцията като главен инструмент за въздействието на Путин в нашия район и в Европа. Този вид планове са за тъкмо това, което се приказва, когато корупцията се употребява като инструмент за външната политика от страна на Путин “, сподели още Петков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР