България е готова да приеме всички наши сънародници в Украйна,

...
България е готова да приеме всички наши сънародници в Украйна,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Мир не се печели с агресия

България е подготвена да одобри всички наши сънародници в Украйна, както и всички украински жители, които пожелаят да бъдат евакуирани от зоната на спора, акцентира президентът

Видно е, че Русия ще завоюва тази война, само че тя доста мъчно може да завоюва мира. Наша отговорност е по-бързо да се възвърне мирът и дипломатическите връзки. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в столицата на Полша Варшава, където взе участие в Среща на върха във формат Б9 и виртуална среща на водачите на страните членки на НАТО.

Когато има провокации към общата система за сигурност, всяка страна членка на НАТО би трябвало да носи своята отговорност, уточни президентът Румен Радев. По думите му един от изводите на днешната Среща на върха на НАТО е, че е належащо в тази обстановка всяка страна членка да влага още повече в построяването на своите отбранителни качества, върху което се гради солидарността и единството на Алианса.

Ефектът от глобите против Русия ще се усети с течение на времето, само че рецесията в Украйна ще има съществени отблясъци и върху нашия стопански и обществен живот, уточни още президентът. Той даде образец с повишаващите се цени на енергоносителите, както и с предстоящите дълготрайни последствия, свързани с веригите на доставки, енергийните трасета и капиталовия климат.

България оказва филантропична помощ за евакуация на всички наши сънародници в Украйна, както и за всички украински жители, които се стремят да изоставен зоната на спора, съобщи Румен Радев и уточни, че по време на днешните срещи е сложил ясно въпроса за българската историческа диаспора и за сигурността на жителите на Украйна.

Държавният глава изрази убеденост, че българското държавно управление ще предприеме ограничения както и преди години, когато в наши военни лечебни заведения и профилактични рехабилитационни центрове са се лекували ранени в спора украински бойци. Президентът уточни, че макар забавянето, довечера в България са пристигнали и първите рейсове с евакуирани от Одеса.

Президентът още веднъж удостовери, че няма директна военна опасност за сигурността на България сега.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР