България е атрактивна дестинация за чуждестранните ловци с наличието по

...
България е атрактивна дестинация за чуждестранните ловци с наличието по
Коментари Харесай

Ловният туризъм у нас процъфтява

България е атрактивна дестинация за задграничните ловци с съществуването по нашите ловни стопанства на дивеч с доста високи трофейни качества.

Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на откриването на българския щанд на профилираното ловно ревю „ Die Hohe Jagd & Fischerei” („ Големият лов и риболов”) в Залцбург, Австрия, оповестиха от ведомството.

„ Показателно за това е, че ползата към представянето на България на ловното ревю в Залцбург е доста огромен и единствено в първия ден към този момент записваме близо три пъти повече поръчки за ловджийски туризъм от предишни години”, разяснява Добрев.

По думите му в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз присъединяване ни е доста значимо.

„ Защото на ловното ревю се чакат над 50 000 гости и това ще увеличи ползата към страната ни”, сподели заместник-министърът.

На българския щанд с изключение на опциите за лов на разнообразни типове дивеч с високи трофейни качества, се подчертава и върху културно-историческото завещание, показват се и златните съкровища и богатите обичаи на народа ни.

Според Добрев задачата не е единствено да притеглим повече ловци у нас, само че при визитата си в България те да посетят и емблематични туристически забележителности и да се срещнат по-отблизо с културата и историята на страната.

„ България е обичаен участник в ловните изложби в Германия и Австрия в последните години. През тази година на повърхност от 50 кв. м представяме богата национална колекция от трофейни експонати от наедрял дивеч, добити от държавните предприятия”, разяснява Атанас Добрев.

Проявата се провежда от Министерство на земеделието, храните и горите и Югозападното държавно горско дружество (ЮЗДП). На ревюто участват и изпълнителния шеф на Изпълнителна дирекция по горите инж. Григор Гогов и шефове на държавните предприятия.

„ Ловният туризъм у нас е с над 35-годишна традиция. След къс спад през последните години ползата към него още веднъж бележи подем”, съобщи инж. Дамян Дамянов, шеф на ЮЗДП. „ Държавните предприятия влагат интензивно в ловно-стопански мероприятия. Затова поддържаме доста сериозен потенциал за първокласен лов и държим едно от челните места в Европа като ловна дестинация “, акцентира той.

Голям интерес се регистрира към опциите за лов на вълк, доблестен елен, дива свиня, дива коза и глухар в България. Изложението в Залцбург продължава до 25 февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР