България блокира Северна Македония за начало на преговори за членство

...
България блокира Северна Македония за начало на преговори за членство
Коментари Харесай

Официално: България каза не на преговорната рамка на Република Северна Македония

България блокира Северна Македония за начало на договаряния за участие в Европейски Съюз, заяви на брифин вицепремиерът Екатерина Захариева след днешния Съвет " Общи въпроси ".
" Можем да одобрим преговорната рамка с Република Албания, само че България на този стадий не може да поддържа тази за Северна Македония. Изразих позицията на Република България, че ние можем да одобрим преговорната рамка с Република Албания, защото считаме са изпълнили огромна част от изискванията, които бяха сложили от решението от март месец. България на този стадий не може да поддържа плана на преговорна рамка с Република Северна Македония ", добави още Захариева. Министърът посочи, че препоръчаният за приемане план не отразява българските претенции.
Това значи, че България не е одобрила текстa на преговорната рамка сред Северна Македония и Европейски Съюз на онлайн срещата на външните министри на страните членки.
Документът наложително би трябвало да бъде утвърден от всички страни членки, с цел да има политическото решение за започване на договаряния за присъединение и първа междуправителствена конференция.
Българската позиция е, че Северна Македония все още не извършва контракта за добросъседство от 2017 година.
Очаквайте подробности
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР