Българите все пак са русофилски народ, казва посланичката на Русия

...
Българите все пак са русофилски народ, казва посланичката на Русия
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова: Българите все пак са русофилски народ

Българите въпреки всичко са русофилски народ, споделя посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова пред кореспондента на ТАСС в България Игор Ленкин. Интервюто е оповестено на страницата на посолството на Русия във Facebook.

„ Не одобрявам думата „ русофили ”, само че все пак българите са хора, които имат доста положително и грижливо отношение към Руската Федерация. Затова не е изненадващо, че имаше митинги за унищожаване на глобите, против закриването на съветските телевизионни канали ”, показва съветската посланичка.

На предишния 3 март Митрофанова съпостави българското Освобождение с войната в Украйна.

В изявлението пред ТАСС тя споделя: „ Тук се чества и ще се празнува 145-та годишнина от Освобождението, тук Русия я обичат и помнят. Нашата взаимна история е най-хубавият лобист на Русия, тъй като тук на всеки километър има монумент на съветските бойци, улици са кръстени на нашите герои. Тоест това единствено по себе си е най-силната част от нашите връзки.

Ако приказваме за политически връзки и идващите избори, то не чакаме нищо забавно и нищо кардинално ново от тези избори. Не мисля, че сега връзките ще се трансформират фрапантно. Всичко ще зависи от това какво ще се случи на бойните полета.

Напоследък в София и други градове на България се организират проруски акции, акции против въведените антируски наказания, които пречат на развиването. Вашата не дипломатическа, а персонална оценка за сходни събития? ”.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР