Българите в РСМ не са малцинство, а държавотворен народ. Четете

...
Българите в РСМ не са малцинство, а държавотворен народ. Четете
Коментари Харесай

ВМРО: Министър-председателят Кирил Петков доказа, че няма намерение да защитава националния ни интерес по темата „Македония“

Българите в РСМ не са малцинство, а държавотворен народ. Четете историята, г-да ръководещи! Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация, изпратена до медиите.

Повод за острата реакция на Вътрешна македонска революционна организация са поредицата изявления на министър-председателя Кирил Петков, свързани с ускоряването на еврочленството на РСМ в Европейски Съюз, което минава през смяна на Рамковата позиция на България, гласувана в 44-тото Народно заседание. Тази позиция е подкрепена и от над 70% от българите. Тя е ясна и безапелационна и не планува компромис с няколко съществени неща като правата на българите от другата страна на границата, историческата истина, езика на омразата и операциите в учебниците.

„ В следващото предателско и необразовано изявление обаче министър председателят ни осведомява, че работи експедитивно за РСМ и правата на малцинствата. Явно няма желание да пази ползите и правата на българския народ. В изявлението си той приказва за „ поетапни тематики, в това число правата на малцинствата “. Ние от Вътрешна македонска революционна организация изрично заявяваме, че българите в Република Северна Македония не са малцинство и в никакъв случай не са били малцинство по тези земи. Липсата на исторически знания са голям проблем, що се отнася до толкоз съществени тематики като геополитика и определянето на народен интерес. Ако министър председателят приказва за някакво мислено „ македонско малцинство “, то е редно на секундата да си подаде оставката и да се върне в обичаната си Канада час по-скоро.

В продължение на несъответстващото си изявление Кирил Петков съобщи, че би трябвало да пуснем Северна Македония в Европейски Съюз час по-скоро. Трябва да е ясно на всеки, че тази страна ще има място в европейското семейство едвам тогава, когато спре да възпроизвежда ненавист против България и изхвърли македонизма на бунището на историята.

Ние, от Вътрешна македонска революционна организация, желаеме да чуем позицията на министър-председателя за същински значимите проблеми, да вземем за пример за отбрана на хилядите унижавани хора с българско съзнание в Северна Македония, за отбраната на съществени човешки права, каквото е правото на самоопределяне, за фалшификацията на историята, която води до ненавист към всичко българско, за езика на омразата, който се лее в северномакедонските медии и е в арсенала на двете най-големи политически партии. Това са проблемите, които директно ни засягат и които би трябвало да бъдат решени. Безидейно и безхарактерно политическо говорене, което с лека ръка загърбва ползите на страната ни и на българските жители е причина да считаме, че Кирил Петков няма място на върха на страната.

Ние, от Вътрешна македонска революционна организация, близо 130 години работим за добруването на българите в Мизия, Тракия и Македония. Ето за какво ние няма да позволим национално изменничество. Работихме за построяването на ясната и поредна българска позиция в връзките сред България и Северна Македония и няма да допуснем подчинение от нея “, се показва още в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР