Бъдещите модели на Rimac може да се задвижват с дизелово

...
Бъдещите модели на Rimac може да се задвижват с дизелово
Коментари Харесай

Това не си го представяхме. Rimac на дизел

Бъдещите модели на Rimac може да се задвижват с дизелово гориво. Производителят на хиперавтомобили обмисля и потреблението на бензин и водород.

Rimac си е построил известност на марка хиперавтомобили, която се занимава напълно електрическо задвижване. В отчет на Autocar обаче се допуска, че основаният в Хърватия авто производител желае да го промени, като употребява разнообразни енергийни източници, като бензин, водород и дизел.

Главният изпълнителен шеф на компанията Мате Римац съобщи: „ Rimac не е единствено електрически бранд – той прави всичко, което е най-вълнуващо сега “. Това разкрива настояща стратегия, която дефинира дали по този начин наречените нанотръбички могат дейно да заменят батериите в електрическото задвижване.

По всичко проличава, че новата технология би трябвало да усъвършенства съотношението мощност/тегло на моделите на компанията, изключително като се има поради, че батериите съставляват по-голямата част от тежестта на електрическите автомобили. Това изяснява за какво електрическите автомобили могат да бъдат извънредно бързи на прав сектор, само че губят движение в завоите.

Технологията работи посредством нагряване на „ химически разнообразни “ течни горива за генериране на електрическа енергия. Стартъп, който опитва с технологията в границите на компанията, допуска, че нанотръбите могат да работят с 80% успеваемост, което е доста по-добре от мотора с вътрешно горене със междинна успеваемост от 30%.

Други газове, като CO2, са странични артикули на този развой, само че се твърди, че излъчванията са доста по-малко нездравословни от тези на стандартните ДВГ.

Въпреки че всяка кола на процедура би се възползвала от тази технология, тя би била по-подходяща за спортни коли. В случая на Rimac по-лекият енергиен източник би трябвало да бъде инсталиран в спортните коли, създадени взаимно с Hyundai.

По този метод не бихме се изненадали да забележим по-леки модели Hyundai N, задвижвани от електрически мотор, в миналото в бъдеще.

Rimac евентуално е един от най-компетентните, когато става въпрос за обезпечаване на забележителни характерности на електрифицирани коли.

Вторият сериен модел на компанията, Rimac Nevera сложи връх за електрически коли на Нюрбургринг с време за обиколка от 7:05,298 мин. на 12,9-километровото трасе. Електромобилът също по този начин счупи над 20 върха със своята задвижваща система с мощ 1914 к.с. по-рано тази година.

За съпоставяне, най-бързата обиколка на “Зеления пъкъл ” е 6:30.705, направена от Маро Енгел с Mercedes-AMG One с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

За тази технология не са планувани дати за въвеждане в употреба. Ако Rimac успее да я осъществя, колите с чисто ДВГ могат да спрат да се хвалят с безспорното си преимущество във връзка с тежестта в съпоставяне електрическите коли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР