Бъдещето на сезона в Премиър лийг може да бъде решено

...
Бъдещето на сезона в Премиър лийг може да бъде решено
Коментари Харесай

Клубовете обсъждат днес бъдещето на сезона в Премиър лийг

Бъдещето на сезона в Премиър лийг може да бъде решено през днешния ден. Тази заран стартира видеконференция сред представители на всичките 20 клуба от британския хайлайф и управлението на Висшата лига. Очаква се клубовете да се обединят към рекомендацията, която УЕФА издаде във вторник. А точно - шампионата да приключи до 30 юни, в случай че това е допустимо. В момента всички мачове са спрени до 3 април, само че е съвсем несъмнено, че този период ще бъде продължен. Европейското състезание към този момент бе отсрочено за идващото лято, с цел да има опция обособените шампионити да приключат през лятото.

Възможно е през днешния ден да не бъде взето и никакво дефинитивно решение, с изключение на да се обсъдят сюжетите, които да дадат опция шампионатът да приключи. Според медиите на Остров към този момент болшинството от клубовете желае шампионата да се се изиграе до край, а не сезонът да бъде анулиран, както предложиха през предходната седмица от Уест Хам.

Един от огромните въпроси е дали оставащите 92 мача до края на акцията ще се изиграят пред празни трибуни. Друга тематика, която би трябвало да се разиска, е какво ще се случи с контрактите на играчите, които завършват през юни, както и на тези, чиито наеми изтичат в края на същия месец.

Според информациите в Англия още през вчерашния ден от Премиър лийг са провели диалози с фирмите, излъчващи мачовете, както и с главните спонсори, с цел да проучат тяхното мнение и заплахата от това да бъдат предявени финансови искания към лигата и клубовете, в случай че сезонът не приключи. Преди няколко дни се появи информация, че " Скай спортс " и " Би Ти Спорт " могат да изискат отплата в размер на 750 милиона паунда, в случай че договорът за телевизионни права не бъде изпълнен. За момента от двете компании отхвърлят да разясняват тази опция.

Всички тези тематики няма да могат да бъдат решени през днешния ден, тъй че чака диалозите да продължат и идната седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР