Бъдещето на Европа, на България в момента се решават в

...
Бъдещето на Европа, на България в момента се решават в
Коментари Харесай

Петро Порошенко: България вече е част от войната

Бъдещето на Европа, на България сега се вземат решение в Украйна, сподели някогашният президент

За български политици, които споделят, че изпращайки военна помощ в Украйна, страната ви става част от войната, имам доста неприятна вест. България към този момент е част от войната. Това сподели в изявление за бТВ петият президент на Украйна Петро Порошенко.

„ Това, което прави Владимир Путин, е против Европа, против НАТО и против България. И в тази обстановка не е нужно да слушате мен, слушайте самия Путин. Той споделя, че се бори против НАТО, а България е част от НАТО “, изясни някогашният държавен глава. 

„ И за какво е толкоз значимо в този момент да дадете оръжие на Украйна? Защото това е най-прекият път към мира в Европа. В противоположен случай ще бъдем изнудвани, изнудвани от Владимир Путин, изнудвани посредством експанзия, посредством превръщането на енергийните източници в оръжие, посредством блокиране на доставките на храна, посредством закани, че ще бъдат изумени нуклеарни централи, изнудвани посредством газ, нефт и електричество “, добави той.

„ В тази обстановка единственият метод да спрем това са няколко рекомендации – не вярвайте на Путин и в този момент за тази, доста дребна част от българския парламент, която към момента разчита на него - не се опасявайте от съветският президент “, съобщи Порошенко.

„ Хубавите неща в никакъв случай не са закъснели. Искам да насочва посланието, че най-краткият път към мира в Европа е снабдяването на Украйна с оръжия. Това е експанзия против Европа и Света. Помислете върху това “, добави той.

„ Това не е единствено помощ за Украйна, само че и инвестиция за вашата българска и европейска сигурност. И бъдещето. Бъдещето на Европа, на България, скърбя за това, сега се вземат решение в Украйна. А ние тук се сражаваме, плащайки непостижима цена – животите на десетки хиляди украински бойци и почтени цивилни дневно в името на демокрацията, свободата, бъдещето на Европа и на България “, разяснява някогашният президент. 

„ Така че това е решение в името на единството и ние желаеме да ви благодарим от цялото си сърце. Не единствено на народните представители в българския парламент, само че и на всички българи “, добави той.

На въпроса от какви оръжия се нуждае Украйна Порошенко отговори, че най-важното за армията на Киев са противовъздушната система, антидрон системите и бойната авиация. От тъкмо това се нуждаем, изключително в този момент, когато Путин превключи към офанзива с ирански дронове над цивилни обекти в Украйна – домове, енергийни централи, акцентира той.

„ На света няма друга нация, която да желае мир повече от украинската. И триумфът на украинската войска ни дава вярата, че това може да се случи във всеки един миг “, сподели още Петро Порошенко. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР