Бадеми Проучване на специалисти от университета на Илинойс в Чикаго,

...
Бадеми Проучване на специалисти от университета на Илинойс в Чикаго,
Коментари Харесай

Тези храни пазят от тежки заболявания на нервната система

Бадеми
Проучване на експерти от университета на Илинойс в Чикаго, извършено през 2005 година, потвърждава, че хората, които ядат по една шепа сурови бадеми на ден в продължение на няколко месеца и са по-малко застрашени от Алхаймер и се оправят по-добре на проби за паметта.
Моркови
Бета каротинът, съдържащ се в морковите, усъвършенства вербалната памет. Изследване, оповестено в сп. Archives of Internal Medicine сочи, че дълготрайния банкет на този антиоксидант усъвършенства познавателните функционалности и понижава риска от деменция. Възрастните хора, които са консумирали постоянно моркови и хранителни добавки, съдържащи бета каротин, са се справили доста по-добре на тестванията за когнитивни качества.
Киви
Рибата и ядките не са единствените източници на потребните за мозъка Омега-3 мастни киселини - огромно количество от тях се съдържа в семките на кивито. Освен това то е извънредно богато на витамин С - eдно киви дневно покрива целесъобразния дневен банкет за възрастни. Витамин С усъвършенства абсорбирането на желязото от храната, а желязото е належащо за преноса на О2 в кръвта - което е витално значимо за положителното действие на мозъка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР