Авторите и срещата им с публиката – в България и

...
Авторите и срещата им с публиката – в България и
Коментари Харесай

Калин Терзийски, Весела Ляхова и Димана Трънкова в среща с публиката

" Авторите и срещата им с публиката – в България и Европа “ е тематиката на полемика, проведена от Националния център за книгата. Тя ще се организира от 16 ч. на 24 март в Литературен клуб „ Перото “ и ще бъде с присъединяване на писателите Калин Терзийски, Весела Ляхова и Димана Трънкова.

Това е една разумна тематика, защото в годината, отдадена на актуалната българска литература, в подтекста на европейската модерност, не може да сложим във фокус единствено стратегиите, преводачите, издателите и механизмите за превод. Много значимо е да не пропущаме и създателите. Те са определени поради това, че техни книги са били подкрепяни от Националния център за книгата през миналите две години. " Лудост " на Калин Терзийски бе издадена в Швейцария на немски. " Бежанци " на Весела Ляхова - една  феноменална книга, която запълва доста сериозен пропуск в нашата история, беше издадена на македонски, описа ни шефът на Националния център за книгата Михаела Петрова.

Димана Трънкова пък е един от най-младите създатели, тя е археолог, публицист и е доста забавна и дейна млада жена, а книгите й имат престъпен сюжет, обвързван с археологията. Тя е един от първите създатели, получил предложение да бъде преведен на френски от Мари Врина-Николов, което е огромна чест - още преди романът й " Усмивката на кучето " да бъде публикуван на български, преди премиерата - единствено от ръкопис, което е казус, добави Михаела Петрова.

Още за идната среща - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР