Австрийският политик Себастиан Курц увеличи списъка на успехите си, печелейки

...
Австрийският политик Себастиан Курц увеличи списъка на успехите си, печелейки
Коментари Харесай

Себастиан Курц, забързаният австрийски политик

Австрийският политик Себастиан Курц усили листата на триумфите си, печелейки парламентарни избори за повторно за две години, подкрепян от поддръжниците си, които виждат в него " Вундервуци " - политическо дете-чудо, до момента в който съперниците му го порицават, че е " на път да се трансформира в Орбан ".

Победата в неделя е персонален триумф за 33-годишния водач, последвал четири безредни месеца на корупционен скандал, който докара до рухването на неговия крайнодесен съдружник и прогонването му от австрийското ръководство.

Външен министър на 27 години, най-младият европейски водач на 31 години, Себастиан Курц мина през всички стадии на своя политически напредък, до първия неочакван миг в кариерата му: сривът през май на обединението от 2017 година с Австрийската партия на свободата.

Според анализатора Йоханес Хубер, в случай че Австрия е задоволително уверена в себе си, с цел да сложи за повторно ориста си в ръцете на юноша, роден през 1986 година, с татко механик и майка учителка, повода е, че е била привлечена от неговото " напълно овладяно риторично майсторство ".

Носейки се на вълната на отхвърлянето на обичайните политически фигури, Себастиан Курц почисти от прахта имиджа на австрийските консерватори, които ръководят без спирания от 1987 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР