Австрийската компания О Ем Ви (OMV) обжалва наложената от полската

...
Австрийската компания О Ем Ви (OMV) обжалва наложената от полската
Коментари Харесай

ОМV оспорва полската глоба за Северен поток 2

Австрийската компания " О Ем Ви " (OMV) апелира наложената от полската Служба за защита на конкуренцията и потребителите санкция за съветската " Газпром " и петте ѝ европейски сътрудник в плана за газопровода " Северен поток 2 ", съобщи ТАСС, базирайки се на пресслужбата на " О Ем Ви ".

За несъгласуване на плана " Газпром " бе санкциониран със 7.6 милиарда $, а " О Ем В ", " Винтерсхал ", " Шел ", " Юнипер " и " Анжи " – с по 20 млн. $. полският регулатор даде на петте компании 30 дни да разтрогнат договорите си с " Газпром ". Според споразуменията всяка от петте компании финансира по 10 на 100 от цената на плана за построяването на втора тръба на " Северен поток " по дъното на Балтийско море от съветското до немското крайбрежие, с което общият годишен потенциал на оборудването да стане 55 милиарда куб. м. В момента единствен акционер в оператора на бъдещия газопровод е " Газпром " като сделката е при въвеждане в употреба всяка от петте европейски компания да придобие по 10 на 100.

Тръбопроводът като цяло повтаря маршрута на " Северен поток " и минава през изключителната икономическа зона и териториални води на пет страни - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.

В Берлин ръководителят на комисията по стопанска система и енергетика в Бундестага Клаус Ернст съобщи, че санкционният напън на Съединени американски щати против " Северен поток 2 " надали ще изчезне след президентските избори. Според него демократите също поддържат глобите, тъй че няма да има смяна по въпроса за глобите. Ще се резервира и натискът от газовия бранш в Съединени американски щати, който желае да продава своя шистов газ.

Ернст прикани на европейско ниво да се одобряват ограничения против намесата на Съединени американски щати в енергийната политика, да вземем за пример посредством вносни мита за американския газ, придобит посредством фракинг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР