Австрия не приема намесата от страна на турския президент Реджеп

...
Австрия не приема намесата от страна на турския президент Реджеп
Коментари Харесай

И Австрия обяви, че няма да търпи намеса на Ердоган във вътрешните й работи


Австрия не приема намесата от страна на турския президент Реджеп Ердоган и неговите министри в своите вътрешни каузи. Това съобщи австрийският министър на външните работи Себастиян Курц в изявление за немския в. „ Велт ам зонтаг “.

„ Постоянната интервенция на Ердоган във вътрешните работи на други страни, а това се случва освен в Германия, напълно ясно отхвърлям “, съобщи той. По думите му Ердоган „ се пробва да употребява жителите от турски генезис, най-много в Германия и Австрия “, с цел да поляризира страните и да придвижи споровете на Турция в Европейски Съюз.

„ В подобен случай, в случай че Ердоган или неговите министри имат желание да вършат нещо сходно по време на идните избори в националния съвет (долната камара на австрийския парламент), занапред желая да им кажа, че ние никога няма да поносим сходна интервенция “, сподели дипломатът, съобщи БГНЕС.

В петък Ердоган прикани турците в Германия да не гласоподават за нито една от двете съществени политически партии в страната, които взаимно образуват и ръководещата коалиция. Според него Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Социалдемократическата партия (СДП) са „ врагове на Турция “.

„ Казвам на всички мои сънародници в Германия… да не гласоподават за тях. Нито за християндемократите, нито за СДП, нито за Зелените. Всички те са врагове на Турция “, съобщи Ердоган пред кореспонденти в Истанбул.
Малко след изявлението му немският вицеканцлер и външен министър Зигмар Габриел дефинира думите като „ груба интервенция “ във вътрешните работи на Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР