Това няма да обезсърчи Израел да спечели войната с радикалната

...
Това няма да обезсърчи Израел да спечели войната с радикалната
Коментари Харесай

Нетаняху категоричен: Европейското признаване на палестинска държ...

Това няма да обезсърчи Израел да завоюва войната с радикалната палестинска формация Хамас в линията Газа, безапелационен бе министър-председателят.

 

" Това ще бъде една терористична страна. Тя ще се опита да предизвиква кръвопролитието от 7 октомври още веднъж и още веднъж - и с това ние няма да се съгласим ", съобщи Нетаняху в изказване, в което напомни изненадващата офанзива на Хамас на израелска територия на упоменатата дата, която провокира настъплението на Израел в анклава.

По данни на Израел на 7 октомври бойци на Хамас са предизвикали гибелта на към 1200 души на израелска територия, множеството от които цивилни. Близо 250 заложници бяха отведени в линията Газа. По данни на здравното министерство на Хамас броят на убитите палестинци в Газа от 7 октомври насам към този момент е надхвърлил 35 000.

 

Девет от общо 27 страни членки на Европейския съюз признават Държавата Палестина. Осем от тях го направиха преди присъединението си към блока - още откакто палестинският водач Ясер Арафат разгласи на 15 ноември 1988 година Палестина за самостоятелна страна - Малта, Кипър, Чехия и Словакия (до 1993 година Чехословакия), Унгария, Румъния, България и Полша. Те бяха последвани през 2014 година от Швеция, която стана първата страна, признала Палестина след влизането си в Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР