Ръст на имуществените застраховки у нас. Това показва проучване на

...
Ръст на имуществените застраховки у нас. Това показва проучване на
Коментари Харесай

Все повече българи застраховат домовете си

Ръст на имуществените застраховки у нас. Това демонстрира изследване на Асоциацията на българските застрахователи. Според данните се е нараснала и сумата, която семейства отделят за подписване на полиците.

От Асоциацията съпоставят данните, които са събрали през 2024 по отношение на 2023 година Какъв е процентът на хората, които са дали отговор, че са застраховали дома си? През 2024 година те са 64, до момента в който през 2023 година броят им е 59. През тази година са повече и тези, които са отделили сред 80 и 150 лв. за полицата. 21% пък са платили сред 40 и 80 лв.. Според данните има и растеж в доверието към брокерите, защото се усилват с 14 пункта тези, които са сключили застраховка откакто са получили рекомендация от експерт.

Според последното изследване на Асоциацията на българските застрахователи броят на полиците пораства. " До огромна степен имаме вяра, че това няма да ни се случи или чукаме на дърво, че това изобщо няма да стане - универсалната отбрана, която използваме. На процедура не е по този начин. Колкото повече приказваме за рисковете, те се възприемат ", споделя Веселин Ангелов, който е член на управителния съвет на Асоциацията. Освен че са повече, полиците са и на по-високи суми. " Те са склонни да отделят 150 лева за подобен вид артикул, до момента в който предходната година е било към 100 лв. ", показва Ангелов пред NOVA.

Според застрахователния брокер Анелия Ангелова повода е в " възходящата обща просвета на хората, които схващат какъв брой налична е застраховката ". " Смятам, че доста повлия и земетресението в Турция, което сподели какви могат да бъдат вредите. Не на последно място и доверието в застрахователя ", добавя тя.

Според анкетата от ден на ден са и тези, които подписват застраховки след консултация. Брокерите споделят, че през последната година застрахованите избират да сключат лавица и за добави опасности като кражба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР