Комисията за защита на потребителите с нов председател. Служебния кабинет

...
Комисията за защита на потребителите с нов председател. Служебния кабинет
Коментари Харесай

Комисията за защита на потребителите с нов председател

Комисията за отбрана на потребителите с нов ръководител. Служебния кабинет дефинира нов състав на комисията, след посъпили 132 сигнала, ориентирани против активността на работата й.

В огромната си част, описаните изказвания в сигналите дават отговор на действителността, като това компрометира КЗП като орган, упражняващ надзор в отбрана на потребителите.

SafeNews напомня, че някогашният министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов смъкна доверие от тогашния ръководител на комисията Стоил Алипиев и изиска оставките на управлението на Комисията за отбрана на потребителите, което е назначено през септември 2022 година

Валерия Велева: КЕШ-гейт няма да отшуми скоро. Сякаш сме при започване на цунами 22.05.24 19:57 Комисията за отбрана на потребителите с нов ръководител 22.05.24 19:50 Един умрял и ранени след тежка верижна злополука край Варна 22.05.24 19:16 Официално! Гонзо към този момент е президент на БФС 22.05.24 18:41 София под вода, мощна стихия блокира летището в столицата (ВИДЕО) 22.05.24 18:25

Икономическият министър организира среща с членовете на Комисията. За да ги уведоми за решението си, взето на база възходящия брой сигнали против активността на КЗП. От началото на годината тези сигнали са се нараснали с над 60% спрямо 2022 година и 2021 година

Със заповед на министър Богданов, Инспекторатът на Министерството на стопанската система и промишлеността извърши и извънпланова инспекция в Комисията за отбрана на потребителите. Тя беше инициирана въз основа на съответни сигнали от чиновници на КЗП. Свързани с спор на ползи, непозволени уволнения, закани за санкции и уволнения в администрацията, неспазване на правосъдни разпоредби, съмнителни анулира на издадени актове и други.

Значителна част от сигналите се удостоверяват от осъществените от Инспектората на МИИ инспекции и засягат проблеми. Породени от неспазване на законоустановените периоди, чести кадрови промени и нерегламентирана интервенция.

По мотив констатациите на Инспектората са сезирани Агенцията за държавен финансов надзор, КПКОНПИ и Софийската градска прокуратура.

Новото управление на Комисията за отбрана на потребителите е в състав, Мария Филипова – ръководител, и членове Александър Колячев и Цветислава Лакова.

Източник: БНР

 

Още вести четете в: Бизнес За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР