Условието за създаване на успешна българска партия е бързото създаване

...
Условието за създаване на успешна българска партия е бързото създаване
Коментари Харесай

Експерт: Условието за успешна българска партия е бързото създаване на клиентелистки кръгове

" Условието за основаване на сполучлива българска партия е бързото основаване на клиентелистки кръгове ", съобщи пред Калин Славов, изпълнителен шеф на " Прозрачност без граници ".

" Това е така наречен " твърдо ядро " от гласоподаватели, на което може да разчита. Наличието на сива стопанска система, на черни каси, на фасон на правене на политика през клиентелистки кръгове не може да не повлияе върху разбирането за изборите. То демонстрира откъсването на така наречен " политическа класа " от редовия българин или редовия български бизнес, който желае да живее по правила и с схващане за представителна народна власт, при която се излъчват представители, защитаващи неговите ползи.Създаването на клиентелистки кръгове и технологизирането на изборите през продуциране на избирателен резултат основава затворено общество от " политици ", които съществуват в личен свят ", разяснява той.

Той разяснява ускоряването на работата на Министерство на вътрешните работи по предварителна защита на така наречен " закононарушения против изборните права на българските жители ".

" Ролята на Министерство на вътрешните работи съществува, само че не би трябвало да бъде основна. Изборите са социална, обществена и политическа активност, която би трябвало да бъде сложена колкото се може по-далече от така наречен " силови ведомства ".

" Министерство на вътрешните работи е единствено първата частица от веригата на наказателното гонене. Има още най-малко две институции, които би трябвало да си свършат работата, в случай че има пазаруване и пласиране на гласове ", уточни Славов.

" Ние сме предложили, когато се работи по тематиката, да се употребява практиката на командироване на чиновници, както от Министерство на вътрешните работи, по този начин и във връзка с прокуратурата. Удачно е и тези каузи да бъдат гледани в разнообразни апелативни региони от мястото, където се случило действието ".

" Има значително индикации, че не толкоз гласоподавателите биват купувани, колкото става въпрос за дейности на изборните комисии ", означи още той.

Калин Славов акцентира също, че се е заличила имиджовата разлика сред партиите.

" Без значение кой с кого прави коалиция, в очите на неклиетелиста - гласоподавател почти тяхната морална полезност е идентична. Не виждам тази рецепта, която би могла да върне нужната връзка сред гласоподавател и политическо посланичество ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР