Австралийците, пътуващи до Хонконг, са предупредени да проявяват висока степен

...
Австралийците, пътуващи до Хонконг, са предупредени да проявяват висока степен
Коментари Харесай

Австралия предупреди гражданите си в Хонконг да внимават за предстоящи сблъсъци

Австралийците, пътуващи до Хонконг , са предизвестени да демонстрират " висока степен на нерешителност ", откакто Китай съобщи, че Хонконг е изправен пред най-тежката си рецесия от 1997 година, оповестява " Гардиън ".

Австралийският департамент по външни работи и търговия оповестява, че " съществува риск от насилствена борба сред протестиращи и полиция или престъпно свързани лица, изключително при нерегламентирани митинги . " Ирландия, Англия и Япония към този момент са издали предизвестия към жителите си при пътешестване до Хонконг.

Жан Сяомин, един от най-високопоставените китайски чиновници по въпросите в Хонконг, разяснява въпроса на среща в южния китайски град Шенжен, с цел да разиска рецесията. " Централното държавно управление е мощно загрижено за обстановката в Хонконг и се пробва да учи, взема решения и договорености от стратегическо равнище. Хонконг е изправен пред най-сериозната обстановка след завръщането си в Китай , по тази причина през днешния ден семинарът е доста значим ", съобщи Сяомин.
 Китай към протестиращите в Хонконг: Не бъркайте сдържаността със уязвимост
Китай към протестиращите в Хонконг: Не бъркайте сдържаността със уязвимост

" Да изясним на нарушителите и мръсните сили зад тях: тези, които си играят с огъня, ще изчезнат в него "

Вчера вечерта полицията в Хонконг се сблъска с към 100 протестиращи и поданици на квартал на работническата класа в Шамшуипо, откакто водач на студентския съюз бе арестуван за носене на лазерен индикатор.

Полицията задържа Кийт Фонг по обвиняването в владеене на оръжие , съгласно " Facebook " страницата на студентския съюз на Баптисткия Хонконгски университет , който упреква полицията в измисляне на обвинявания, с цел да арестува хора случайно и приканва за незабавното му освобождение.

В сряда в приложението за известия " Телеграм " се популяризира известие , съгласно което карцерът на Фонг " точно демонстрира силата на закона за екстрадиция ... те могат да ви арестуват просто по волност . "

Австралия разяснява, че се чака митингите да продължат и да станат по-непредсказуеми и настоятелно предлага да се стои надалеч от огромни обществени събирания, като добавя, че рискът е по-голям през нощта и през почивните дни.

Към сряда държавният департамент на Съединени американски щати и държавното управление на Канада към момента не са трансформирали предизвестието си от " естествени защитни ограничения ", за града.

Хонконг е в деветата си седмица с следващи всеобщи митинги , а полицията във вторник съобщи, че са изстреляни 800 контейнера със сълзотворен газ по време на митинги в понеделник, до момента в който се пробват да изгонят стачкуващите от най-малко седем квартала в Хонконг.
 Обща стачка в Хонконг, стигна се до конфликти с полицията
Обща стачка в Хонконг, стигна се до конфликти с полицията

Китайските управляващи се стремят да лимитират правата...

Във вторник магазините бяха затворени, след публикувани клюки за рейсове с хора от провинция Фуджиан в континентален Китай . Други известия допускаха, че протестиращите ще търсят мъжете в бяло, които ги нападнаха предната вечер.

Протестите започнаха против към този момент анулирания закон за екстрадиция , който би разрешил на обвинени да бъдат съдени в континентални китайски съдилища. Сега те се разраснаха против държавното управление на азиатския финансов център, подхранвани от страховете на доста поданици за техните права и свободи под контрола на китайските водачи на комунистическата партия в Пекин.

Повече от 5 милиона души са посетили Хонконг през юни тази година, от които почти 80% са от континентален Китай .

Данните за юни от Борда за туризъм в Хонконг демонстрират, че броят на посетителите в действителност е повишен с 8,5% в съпоставяне със същото време предходната година. Въпреки това, Джейсън Вонг Чун-тат, ръководител на Съвета за туристическа промишленост в Хонконг разяснява, че броят на посетителите е мощно обиден от митингите.

" Ефектите започнаха да се демонстрират през юни. Някои обособени туристически организации регистрират 30% до 50% нарастване в анулирането на континентални (китайски) и югоизточно-азиатски групи за пътешестване до Хонконг. Хотелиерите и търговците чакат двуцифрен спад в броя на туристите през втората половина на годината. Ситуацията е тревожна ".
 Властите в Хонконг предизвестяват за рискова обстановка в региона
Властите в Хонконг предизвестяват за рискова обстановка в региона

Кари Лам изяснява, че радикалните дейности заплашват правилото за " една страна - две системи "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР