Австралийските власти затварят границата между двата най-многолюдни щата в страната

...
Австралийските власти затварят границата между двата най-многолюдни щата в страната
Коментари Харесай

За първи път от век: Австралия затвори граница между два щата заради коронавируса

Австралийските управляващи затварят границата сред двата най-многолюдни щата в страната за неустановен интервал от време, оповестява " Ройтерс ".

Мярката влиза в действие от на следващия ден и цели да ограничи разпространяването на ковид и в други елементи на Австралия с изключение на в актуалното огнище в Мелбърн.

Обявеното през днешния ден решение бележи първия път от 100 години насам, когато границата сред Виктория и Нов Южен Уелс е затворена. За последно придвижването сред двата щата е било блокирано през 1919 година по време на пандемията от испански грип.
 След повече от месец Австралия записва нов смъртен случай от COVID-19
След повече от месец Австралия записва нов смъртен случай от COVID-19

За осми следващ ден се регистрира двуцифрен растеж на инфектираните с вируса

Броят на случаите на COVID-19 в Мелбърн - столицата на Виктория, набъбна през последните дни. Това принуди управляващите да вкарат строги ограничения за обществена отдалеченост в 30 покрайнини.

За едно денонощие Австралия записва 127 новозаразени, което е най-големият еднодневен скок в страната от началото на пандемията. След двуседмично спиране се оповестява и за нов смъртен случай от COVID-19, с който общият брой на умрелите в страната към този момент е 105.

Този ход обаче евентуално ще повлияе отрицателно върху икономическото възобновяване на Австралия, защото страната върви към първата си криза от близо три десетилетия. Единствената друга вътрешна граница на Виктория - с щата Южна Австралия, към този момент е затворена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР