Австралийските привърженици имаха двоен повод за радост в Маями, след

...
Австралийските привърженици имаха двоен повод за радост в Маями, след
Коментари Харесай

Ренесансът продължава: Кокинакис спаси мачбол и елиминира Шварцман в Маями

Австралийските последователи имаха двоен мотив за наслада в Маями, откакто първо Ник Кирьос разгроми Андрей Рубльов, а по-късно с победа се поздрави и Танаси Кокинакис, който бе на един гейм от загубата във втория сет, само че откри сили за поврат и даже избави мачбол, надигравайки Диего Шварцман с 4:6 7:6(3) 6:4.

И двамата състезатели изпитваха съмнения още със самия старт на срещата и шансове за пробиви не липсваха и от двете страни на мрежата. Нисичкият аржентинец съумя да се откъсне в резултата и имаше удобен задатък, който изглеждаше, че ще му донесе успеха в частта, само че Кокинакис не се даде без борба и съумя да възвърне паритета за 4:4. В последвалия гейм обаче нещата за австралиеца още веднъж се объркаха и той позволи още един пробив, който се оказа с цената на сета и международният номер 15 бе една крачка по-близо до място в идната фаза.

Идентичен бе развоят и във втория сет. След ранна замяна на брейкове Шварцман подчини противника си и завоюва четири поредни гейма, повеждайки с 5:3. Шампионът от шампионата в Аделаида обаче сподели наличие на духа и освен, че разочарова противника си, който сервираше за крайната победа, само че и отрази мачбол, с цел да резервира живи възможностите си за победа. В последвалия тайбрек първите четири точки се взеха решение след минипробиви, преди 97-ят в света да поеме контрола и да изравни общия резултат.

Двубоят не изневери на стила си и решителната част още веднъж стартира с преднина за един от двамата. Този път това беше Кокинакис, който придвижи уверената си игра от края на предходния сет и излезе напред с 3:1. Както обаче се случи преди този момент, резултатът бе съвсем незабавно възобновен и интригата започва отначало. Бързо обаче тя още веднъж се изпари, откакто първенецът на двойки от Откритото състезание на Австралия наказа съперника си на негово подаване и се добра до скъпия брейк, който той съумя да затвърди, преди да ликува след този близо четиричасов дуел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР