Австралийската авиокомпания Qantas въведе революционни промени в правилата си за

...
Австралийската авиокомпания Qantas въведе революционни промени в правилата си за
Коментари Харесай

Авиокомпания разреши на мъжете стюарди да носят грим и дълги коси

Австралийската самолетна компания Qantas вкара революционни промени в разпоредбите си за униформа, учредена на пола, позволявайки на чиновниците мъже да носят грим и да имат дълга коса, заяви BBC. Това се случва за първи път във вековната история на самолетната компания.

В новото управление на самолетната компания за стила на личния състав се споделя, че към този момент не е наложително стюардесите да носят грим и обувки на ток, до момента в който са на работа.
                             

Основната промяна в " стила и външния тип " идва в отговор на изменящите се упования на клиентите и нуждата от модернизиране на работните места, споделя представител на самолетната компания.

Австралийската самолетна компания подхваща сходни дейности, откакто конкурентни на нея самолетни компании към този момент облекчиха своите правила. Virgin Atlantic да вземем за пример възприеха неутрални по пол униформи. Така, наред с опцията да носят равни обувки, и дамите, и мъжете ще имат право да се кичят с избрани типове бижута, в това число огромни часовници и диамантени обеци. Според старите условия часовниците на дамите трябвало да бъдат по-малки от тези на мъжете стюарди.



Особено щастливи от измененията са стюардесите, за които преди се очакваше да носят високи токчета при полети на дълги дистанции, а в този момент най-накрая дамите ще се радват на по-удобни и практични обувки.

Някои мъже от обслужващия личен състав пък показаха насладата си от това да им бъде разрешено да употребяват по време на работа коректор и декор дьо загар.

" Тези промени ще създадат униформата ни по-комфортна и практична ", споделя още представител на самолетната компания.

Новите правила също по този начин позволяват на всички чиновници, в това число водачи и стюардеси, да имат дълга коса, само че с изискване да я носят на опашка или кок.

Съгласно новата политика обаче чиновниците на Qantas ще би трябвало да пазят татуировките си покрити. 



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР