авно, но неудържимо, изкуственият интелект навлиза във все повече дейности

...
авно, но неудържимо, изкуственият интелект навлиза във все повече дейности
Коментари Харесай

Изкуственият интелект достигна и пералните машини

авно, само че неудържимо, изкуственият разсъдък навлиза във от ден на ден действия от всекидневието. Сега той доближава и пералните машини с новия модел WW9800T на Samsung.

Тази перална машина разполага с изкуствен интелект, който може автоматизирано да сортира най-правилния развой за изпиране на облеклата. Основната цел е да реализира по-добри резултати, само че за по-кратко време и с по-малко сила.

Пералната машина употребява и технологията QuickDrive, която да понижи времето за пране с до 50%, а употребяваната сила - с до 20%. Машината разчита и на мотор с магнити, който е по-мощен и по-тих от обичайните. Технологията EcoBubble пък обработва перилните препарати по по-различен метод и ги трансформира в по-меки мехури, в това число и в студена вода.

Към всичко това е прибавен и изкуствен интелект. Той научава навиците и желанията на потребителите и ги надгражда и усъвършенства посредством огромна база данни с информация. Така машината може да предлага промени в цикъла на пране и икономисва време на потребителя, защото на него няма да се постанова да търси настройките.

Изкуственият разсъдък разчита и на датчици, посредством които мери тежестта на прането и степента на намокряне. Това му разрешава да дефинира и какъв брой вода и препарат да употребява. Има и опция за автоматизирана връзка със съвместима сушилня, която да получава информация за прането и надлежно да сортира по-добра конфигурация.

WW9800T е съвместима и с платформата SmartThings на Samsung. Чрез нея потребителят може да ръководи някои от функционалностите ѝ непосредствено от мобилното приложение на телефона си. Компанията не афишира цената на машината, към този момент, като се чака да дебютира първо в Европа.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР