Атомната катастрофа в Чернобил, Украйна е едно от най-големите бедствия

...
Атомната катастрофа в Чернобил, Украйна е едно от най-големите бедствия
Коментари Харесай

Ще строят соларна централа в Чернобил

Атомната злополука в Чернобил, Украйна е едно от най-големите бедствия в актуалната история – стопяването на реактора в централата коства живота на доста и направи необитаема повърхност от 2600 квадратни километра. От 1986-а насам в региона процъфтява дивата флора и фауна, дружно с нискобюджетните филми на ужасите, само че хората към момента не могат да се завърнат по родните си места. Според Bloomberg обаче, Украйна търси вложители, с цел да и оказват помощ да построи огромен слънчев комплекс в региона, а задачата е да бъдат конфигурирани първите 4-мегавата панели до края на тази година.

Този проект има капацитет да реши два казуса на страната с един удар – зоната към Чернобил ще стартира още веднъж да носи доходи и да бъде употребена. „ Районът към Чернобил има огромен капацитет за зелена сила “, споделя министърът на околната среда на Украйна Остап Семерак. „ Вече имаме инфраструктурата от високоволтови далекопроводи, употребявани за атомната централа, а земята е доста евтина “.

Второто преимущество, което е даже по-важно за управляващите в Украйна, е енергийната самостоятелност от Русия, която може да бъде обезпечена посредством потреблението на зелена сила в рамките на страната. Напрежението е високо, изключително в пограничния регион към Донбас, където има въоръжени конфликти още от 2014-а година.

Идеята на украинското държавно управление е много рискована за служащите, които ще би трябвало да построят и вкарат в употреба централата, както и за локалния скотски свят, само че може да се окаже стопански целесъобразно, а това, за жалост, в доста случаи е задоволително, приключва IDG.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР