Атлетик Билбао нанесе втора загуба на Севиля в първенствоно на

...
Атлетик Билбао нанесе втора загуба на Севиля в първенствоно на
Коментари Харесай

"Атлетик" Билбао нанасе втора загуба на "Севиля"

" Атлетик " Билбао нанесе втора загуба на " Севиля " в първенствоно на Испания, като се наложи с 1:0 на своя стадион в среща от 8-ия кръг. Единствения гол вкара Микел Весга в 43-ата минута, а в съществена фигура за успеха се трансформира вратарят Кепа Арисабалага, избавил много рискови изстрели към вратата си.

Мачът стартира с изстрел на Ариц Адуриц, избавен от Серхио Рико, а след него и Маркел Сусаета с левия крайник накара вратаря на гостите да се демонстрира като сигурен пазач.

След 20 минути игра травма в коляното получи Стивън Н'Зонзи и на неговото място се появи Микаел Крон-Дели, който постави надзор върху средата на терена и заплахите пред Кепа се заредиха една след друга. Франко Васкес и Уисам Бен Ядер стреляха рисково, само че Кепа още веднъж бе на мястото си.

Две минути преди края на първото полувреме Весга пресече топката след опит на гостите да я изнесат и вкара зад вратаря Рико. През второто полувреме треньорът на " Севиля " Едуардо Берисо опита няколко смени с вярата да освежи офанзивата, само че единственото им съществено състояние беше 15 минути преди края, отново с присъединяване на Бед Ядер и Васкес.

С този триумф " Атлетик " събра 11 точки и зае 8-а позиция. " Севиля ", която инкасира втора загуба в последните три мача, остава на 2-о място с 16 точки, само че изостана на 5 от водача " Барселона ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР