Атлантическият съвет на България призова премиера Кирил Петков да откликне

...
Атлантическият съвет на България призова премиера Кирил Петков да откликне
Коментари Харесай

АСБ: Премиерът незабавно да внесе в НС предложение за военна помощ за Украйна

Атлантическият съвет на България прикани премиера Кирил Петков да откликне на апела на шестимата някогашни министри на защитата, които желаеха България да помогне на Украйна като изпрати уместно въоръжение.

„ За следващ път призоваваме премиера Кирил Петков да внесе този въпрос незабавно в Народното събрание, с цел да потвърдят народните представители по този метод цивилизационния избор на българското общество и страна да бъдем част от свободния свят и евроатлантическото семейство. “ – показват от организацията.

Пълният текст на позицията на АСБ:

ДА ДАДЕМ ВОЕННА ПОМОЩ НА УКРАЙНА ЗНАЧИ ДА ПОТВЪРДИМ НАШИЯ ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР!

Атлантическият съвет на България поредно е защитавал позицията, че България би трябвало да даде военна помощ на Украйна под формата на оръжие и муниции.

За следващ път призоваваме премиера Кирил Петков да внесе този въпрос незабавно в Народното събрание, с цел да потвърдят народните представители по този метод цивилизационния избор на българското общество и страна да бъдем част от свободния свят и евроатлантическото семейство.

Присъединяваме се към апела на шестимата някогашни министри на защитата, които също упорстват България да помогне на Украйна като изпрати уместно въоръжение.

Призоваваме и други някогашни министри на защитата да се причислят към апела, а актуалният министър Драгомир Заков да приготви нужните стъпки в повереното му ведомство за реализацията на тази основна стъпка, която ще помогне на Украйна в този сериозен миг.

Очакваме сходен апел да бъде насочен и от страна на някогашни министър-председатели на България.

Призоваваме останалите организации на гражданското общество да излязат с ясна позиция.

Призоваваме и академичната общественост да застане зад тази идея, която ще удостовери нашия цивилизационен избор.

И не на последно място, призоваваме евроатлантически насочените парламентарно показани партии с голямо парламентарно болшинство да решат този въпрос в идните дни!

Сигурни, сме, че Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Демократична България ще бъдат на висотата на отговорността, която в този момент носят.

На Българска социалистическа партия пожелаваме с кротка мъдрост на столетник да проумее, че в този момент България би трябвало да помогне на украинския народ да се отбрани от агресора, който унищожава градовете му и избива децата му.

Атлантически съвет на България

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР