Астън Вила победи Челси с 2:1 в мач от последния

...
Астън Вила победи Челси с 2:1 в мач от последния
Коментари Харесай

Челси с голяма издънка срещу Астън Вила

Астън Вила победи Челси с 2:1 в мач от последния 38-и кръг на британската Висша лига. " Сините " се надяваха на наложителна победа в битката за място в Шампионска лига през идващия сезон. Все отново те ще играят в " шампионата на богатите " поради загубата на Лестър

Челси започва дуела като непобеден посетител под управлението на Томас Тухел. В десетата минута Мейсън Маунт се престраши да опита удар от границата на наказателното поле, само че той прелетя много настрана от вратата на Мартинес.

В 24-ата минута " сините " проведоха страхотна офанзива, приключила обаче с нов неакуратен удар на Маунт, изгледан онлайн от селекционера на Англия - Гарет Саутгейт, който бе на трибуните. Домакините натиснаха и отвърнаха посредством неочакван удар на МакГин, който за благополучие на Менди, не срещна очертанията на вратата му.

В края на първата част Бертран Траоре изведе виланите напред в резултата, поставяйки класирането на " сините " за идващия сезон в ШЛ под сериозна въпросителна.

При подновяването на играта Кепа Арисабалага застана под рамката поради травма на Едуард Менди при попадението. " Сините " се заеха да атакуват от първите секунди на втората част, само че още в 46-ата минута Пулишич се регистрира с пропуск.

В 52-ата минута Жоржиньо скочи на шпагат и подари дузпа на своя съперник. Точен от бялата точка бе Анвар Ел-Гази. Челси отвърна с гол на Тимо Вернер, който се трансформира в следващото анулирано попадение на германеца поради засада.

В 70-ата Кристиан Пулишич отигра в наказателното поле, а Бен Чилуел засече, с цел да върне тима си в борбата за Топ 4. За повече обаче нямаше време.

Последните секунди " сините " доиграха с мач по-малко, откакто Аспиликуета беше изпъден. Така Челси приключи четвърти с 67 точки, а Астън вила на 11 място с 55.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР