Асеновград отпразнува 137-годишнината от Съединението на България. Кметът на общината

...
Асеновград отпразнува 137-годишнината от Съединението на България. Кметът на общината
Коментари Харесай

Асеновград отпразнува годишнината от Съединението и откриването на обновения площад

Асеновград отпразнува 137-годишнината от Съединението на България. Кметът на общината лекар Христо Грудев сервира венец в символ на благодарност и се поклони пред паметната плоча на Пере Тошев. Слово с забавни исторически обстоятелства произнесе шефът на Исторически музей - Асеновград Иван Дуков.

Своята респект в минута безмълвие и на колене отдадоха и заместник-кметът инж. Петър Петров, заместител ръководителят на Общинския съвет Ангел Димитров и други публични лица, военнослужещи, общественици и жители.

Тържествената стратегия продължи на актуализирания площад. Непосредствено преди празничния концерт бяха раздадени 100 български трибагреника.

„ Един дребен, само че смел народ, неотдавна освободен от древен терор, се изправи и съобщи пред целия свят, че желае да живее в единна страна. Нека не забравяме, че нашите предци, също имат интензивно присъединяване в началния подтик, в първата стъпка на това Съединение. Честит празник! Нека да ни бъде образец, че Съединението е мощ и когато всички сме единни, съединени и сплотени, съумяваме ", сподели пред присъстващите кметът на Асеновград доктор Христо Грудев. Той откри публично и актуализирания градски площад и даде обещание, че след обезпечаване на в допълнение финансиране, ще се реновират и останалите елементи от центъра на града.

Вечерта продължи с празничен концерт на националния артист Илия Луков и с присъединяване на националните певици Валерия Момчилова и Мария Стефанова и танцова групировка „ Мездра “. Асеновградчани и гостите на града се хванаха за ръце и обединени извиха кръшно българско хоро на новия площад.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР