Светлият празник на Светите братя Кирил и Методий, на българската

...
Светлият празник на Светите братя Кирил и Методий, на българската
Коментари Харесай

Добрич ще посрещне 24 май с 3147 отличници и 690 абитуриенти

Светлият празник на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, който ще отбележим на 24 май както постоянно е мотив освен за наслада, само че и ден за равносметка и заслужени награди. Добрич ще приключи образователната 2023/2024 година с 3147 отличници и ще изпрати на добър път в живота на огромните 690 зрелостници. Заслуга за това имат несъмнено както самите възпитаници, по този начин и преподавателите им. Ритуал за предаване на знамената на учебните заведения на град Добрич и награждаване на педагози и шефове на просветителни институции за принос в развиването на образованието в Община град Добрич ще се организира на 24 май, от 10.00 ч. на пл.,,Демокрация ”.

Празничният ден ще продължи на площад „ Свобода “ от 12.00 ч. с концерт на Представителна фолклорна танцова студия,,Добруджа ” с гл. худ. началник Стоян Господинов, помощник-ръководител Даниела Петрова, началник на оркестъра Николай Иванов.

А на 23, 24 и 25 май заповядайте от 18.30 ч. на Мемориалния комплекс „ Хан Аспарух “, с цел да поздравим дружно нашите зрелостници от Випуск 2024.

Широко отворени са вратите по време на празника на Художествена изложба гр. Добрич и обектите на Регионален исторически музей гр. Добрич, а точно: Музей в Градски парк,,Св. Георги ”, Етнографска къща, Дом-паметник,,Йордан Йовков ”, експозиция,,Археология на Добруджа ”.

Своята респект и признателност към Светите братя Кирил и Методий можете да изразите с цветя пред паметника им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР