На 7 май, един ден след Великденските празници, в град

...
На 7 май, един ден след Великденските празници, в град
Коментари Харесай

Равносметката от Седмица на спорта 2024 в Генерал Тошево

На 7 май, един ден след Великденските празници, в град Генерал Тошево стартира третото издание на Седмица на спорта. Тя стартира с забавно съревнование по майсторско каране на тротинетки и колела в градския парк. Последваха още осем спортни интензивности, които привлякоха вниманието на локалната общност. Целта на Седмица на спорта 2024 е на първо място да възпитава у децата и подрастващите обич към спорта и почитание към съперника. Неслучайно е определено и логото на събитийната стратегия „ Бъди деен, а не нападателен “, което към този момент се трансформира в обичайно и всички издания на Седмица на спорта минават под това мото.

Деветте разнообразни интензивности, на които уредниците заложиха през тази година бяха: упоменатото към този момент съревнование по майсторско каране на тротинетки и колела, шампионат по баскетбол 3х3, училищен маратон, съревнование по лека атлетика, скаутско съревнование за младежи, шампионат по футбол за възпитаници, волейболна конкуренция за Преходната купа, фамилна спартакиада и шампионат по повдигане на тежести.

Седмицата на спорта несъмнено провокира сериозен интерес измежду жителите и най-много измежду подрастващите, като за отбелязване е, че единствено в маратона се включиха над 200 деца. Именно маратонът, който се организира в градския парк към този момент трета година, постоянно генерира максимален интерес. Дисциплината е всеобща и в нея се включват съвсем всички деца от I до VII клас на двете учебни заведения в града – ОУ „ Христо Смирненски “ и СУ „ Никола Й. Вапцаров “. Във всички съревнования участниците подходиха извънредно съществено, вложиха огромно количество спортна завист и хъс и преследваха успеха до последно.

Определено най-интересни бяха скаутското съревнование за младежи, фамилната спартакиада, волейболният шампионат и този по повдигане на тежести. За първа година се осъществя и лекоатлетическа конкуренция, която също доста се хареса на учениците, които се включиха в нея и които трябваше да покажат огромен набор от спортни умения, с цел да се окичат с медалите.

Общо във всички спортни събития се включиха към 500 участници, като несъмнено, някои от тях участваха в разнообразни типове интензивности. Бройката обаче е показателна за това, че младежите в град Генерал Тошево обичат да спортуват и са фенове на дейния метод на живот.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР