Пациент с уникален случай бе опериран в отделението по неврохирургия

...
Пациент с уникален случай бе опериран в отделението по неврохирургия
Коментари Харесай

Уникален случай на пациент от „МБАЛ-Добрич“ бе представен на световната конференция в Тайланд

Пациент с неповторим случай бе опериран в отделението по неврохирургия в „ МБАЛ-Добрич “ и презентиран на влиятелната международна конференция по неврология и невронаука в Банкок, Тайланд.

Заболяването на 69-годишния пациент се назовава Спинален епидурален хематом и е толкоз рядко, че се следи приблизително на 1 на 1000000 пациента годишно.

Екипът диагностицирал и сполучливо оперирал пациента са Д-р Едвин Васви и Д-р Юлиян Петков от Отделението по Неврохирургия в „ МБАЛ-Добрич “.

Изключително редкия случай е показан в съдействие на сътрудниците им от Медицинския Университет в Пловдив към студенски клуб Неврологика-студента Пламен Пенчев и Д-р Петър Петров,които го разказват и показват в Тайланд.

Лекарите споделят: „ Клиничният случай е на 69-годишен мъж, който два месеца след рухване постъпва с недоволства от болки и уязвимост в двата крайници в Отделението по неврохирургия на „ МБАЛ-Добрич “. С ядреномагнитен резонанс са открива туморно образувание в гръбначния дирек в региона на пояса, което притиска нервните коренчета. Образуването е дефинитивно открито като извънредно редкия Спинален епидурален хематом по време на интервенцията,след което изцяло отхвърлен. Пациентът е изправен още на идващия ден и изписан на 4-тия ден без никакви затруднения.

„ Това е следващата демонстрация на извънредно висок професионализъм,клинична и теоритична подготовка на сътрудниците от нашата болница, с което се гордеем,особенно когато работата им получава интернационално самопризнание. “съобщи Директорът НА “МБАЛ-Добрич “ Д-р Георги Желязков

В отделението по неврохирургия към МБАЛ Добрич се прави цялостния набор от неврохирургични интервенции и интервенции на гръбначния дирек като отделението ръководено от Д-р Диян Хинков надгради извънредно доста активността си в последните 3 години.

Над 800 пациента годишно търсят незабавна и планова оперативна помощ в Отделението по Неврохирургия.

„ МБАЛ-Добрич “АД благодари за поддръжката и взаимната работа на Медицински университет Пловдив и клуба по Неврологика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР