Водачът на листата Николай Златарски, заедно със свои колеги от

...
Водачът на листата Николай Златарски, заедно със свои колеги от
Коментари Харесай

Инициатива на ДПС „Дари книга, направи принос към знанието

Водачът на листата Николай Златарски, дружно със свои сътрудници от листата и организацията за област Кюстендил посетиха читалище " Светило 1931 " в село Горна Гращица, където дарихасъбраните книги.



Инициативата на Движение за права и свободи е по случай 24-ти май.



Там ги посрещна извънредно топло и с усмивка ръководителя на читалището Катя Керемидарска - етнолог, читалищен деятел и извънредно самоотвержен човек. Разказа ни за историята на читалището, което играе основна роля в културния живот на селото. То е учредено през 1919 година, в него интензивно се провеждат разнообразни културни мероприятия, в това число театрални представления, концерти и фолклорни осъществявания.
Читалището разполага с богата библиотека с над 11 000 тома и голям брой самодейни сформира, които вземат участие в разнородни културни събития. Тук постоянно се организират лекции и семинари, които обогатяват културния и публичен живот на хората.
„ Благодарим за невероятното отношение и топлото гостолюбие, за нас беше наслаждение да бъдем дружно с хората и да посетим такова неповторимо място, по този начин добре стопанисвано и съхранявано, което с наслада ще посетим още веднъж “, съобщи лидерът на листата на Движение за права и свободи за региона Николай Златарски.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР