Артър Хейс, съосновател на BitMEX, популярна борса за криптовалутни деривати,

...
Артър Хейс, съосновател на BitMEX, популярна борса за криптовалутни деривати,
Коментари Харесай

Биткойн ще скочи поради банковата криза, твърди Артър Хейс

Артър Хейс, съосновател на BitMEX, известна борса за криптовалутни деривати, предвижда всеобщо рали на Биткойн и криптовалутите, защото банковата система на Съединени американски щати продължава да се сблъсква с рецесии.

В поредност от туитове Хейс съобщи, че съгласно него напъните на администрацията на Байдън да овладее разпространяването на болестта в банковата система в последна сметка ще доведат до това, че Федералният запас ще би трябвало изцяло да спре повишението на лихвените проценти и да инжектира пари назад в системата. Това, от своя страна, ще проправи пътя за приток на капитали към рисковите активи и изключително към криптопазарите, счита Хейс.

Прогнозата идва в миг, когато банковата рецесия в Съединени американски щати продължава, а вложителите се пробват да преоценят портфейлите си, а физическите и юридическите лица ревизират сигурността на активите си в районните банки в страната. Акциите на First Republic Bank да вземем за пример се намалиха със 75% в понеделник, което отразява възходящите опасения за стабилността на банковия бранш.

Хейс счита, че резултатът от тези събития към този момент е явен:, пита той в туит.

Биткойн , който е основан, с цел да бъде децентрализирана, самозахранваща се банка в киберпространството без потребност от медиатор, към този момент се повишава на фона на банковата рецесия. Криптовалутата скочи от най-ниската си стойност в петък от $19,662 до връх от $24,851 все още на издание на публикацията, което съставлява замайващ отскок от 26%.

В неделя администрацията на Байдън разгласи, че ще поддържа всички инвеститори във банкрутиралата Silicon Valley Bank и новозатворената Signature Bank и ще подсигурява, че всички ще могат да получат парите си.

Този ход има за цел да успокои американската общност, че парите, които държат в банковите си сметки, са в сигурност и че даже сметките, които съдържат повече от застрахованата от FDIC сума от $250,000, ще останат непокътнати.




Регионалните американски банки банкрутират заради опасения за вложенията им в американски облигации, които са предопределени да поддържат постоянна стойност и оферират на институциите сигурен метод за диверсификация и приемане на рентабилност. Стойността на тези облигации обаче внезапно спадна на фона на поредицата нападателни покачвания на лихвените проценти от страна на Фед, което ускорява опасенията за положението на банковата система. Фед сътвори обособен инструмент , предопределен да предлага заеми за период до една година на институциите, наранени от банковите банкрути.

Въпреки тези събития Хейс вижда позитивна страна за криптопазарите. Той счита, че възможното решение на Фед да инжектира пари назад в системата и да спре повишението на лихвените проценти ще сътвори удобна среда за рисковите активи, в това число криптовалутите. Ако прогнозата на Хейс се окаже точна, в близко бъдеще може да станем очевидци на забележителен растеж на Биткойн и други криптовалути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР