Аржентина допусна необяснима загуба от аутсайдера на Световното първенство по

...
Аржентина допусна необяснима загуба от аутсайдера на Световното първенство по
Коментари Харесай

Тотален обрат на Световното: Аржентина падна от аутсайдера Саудитска Арабия

Аржентина позволи необяснима загуба от новобранеца на Световното състезание по футбол - Саудитска Арабия - като падна с 1:2 в първия си мач в Катар.

Единственият гол за любимците на шампионата пристигна от дузпа, изпълнена от Лионел Меси още при започване на първото полувреме.

Във втората част обаче Саудитска Арабия съумя да върне равенството с попадение на Салех Алшехри в 48 минута и да поведе против някогашните международни първенци с гол на Салем Алдаусари в 53 минута.

Въпреки че Аржентина контролираше топката в 70% от мача и имаше положения пред вратата, разреши на противниците си да вземат три точки и да излязат като краткотрайни първенци в група C.

Аржентина се счита за един от най-вероятните финалисти на Световното състезание в Катар, като е на трето място в ранглистата на ФИФА към началото на октомври.

Отборът на Меси дойде в Катар с 36 поредни мачове без загуба - с една по-малко от върха на Италия - единствено с цел да прекъсне хода на историята в конфликт с страна като Саудитска Арабия

Рияд е отвън топ 50 на ФИФА, а футболната история на страната е много скромна.

През 2002 година саудитският народен тим пада с 8:0 от Германия по време на груповата фаза на мондиала в Япония и Южна Корея.

През 2018 година загуби с 5:0 от Русия - домакините на тогавашния шампионат.

От 2019 година Саудитска Арабия е водена от френския треньор Ерве Рьонар, който печели два пъти Африканската Купа на нациите - първо с националния тим на Замбия през 2012, а три години по-късно с Кот д`Ивоар.

Очаквайте детайлности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР