Apple се опитва да избегне глобата и продължаващата съдебна битка

...
Apple се опитва да избегне глобата и продължаващата съдебна битка
Коментари Харесай

Apple може да отмени ограниченията за NFC в Европа, за да избегне антитръстовите глоби

Apple се пробва да избегне санкцията и продължаващата правосъдна борба с Европейския съюз. Твърди се, че компанията предлага на съперниците си достъп до технологията Near Field Communication (NFC), която се употребява за заплащания посредством допиране. Американската компания предлага това в отговор на обвиняванията, отправени от Европейската комисия през месец май 2022 година, и на следствието на евентуалните антитръстови практики на Apple Pay.

Европейската комисия проверява Apple от 2020 година, като нейният изпълнителен вицепрезидент Маргрете Вестагер по-рано съобщи, че

„ има индикации, че Apple е лимитирала достъпа на трети страни до основни технологии, нужни за създаването на конкурентни решения за мобилни портфейли на устройствата на Apple “.

Въпреки че актуалното предложение на Apple може да я избави от огромна санкция и да уреди случая, то не подсигурява, че делото ще се придвижи напред, оповестява Engadget. Комисията евентуално ще се съветва с съперниците и клиентите на Apple през идващия месец, с цел да дефинира дали да одобри офертата. Повече от 2500 банки в Европа употребяват Apple Pay.

Apple е изправена и пред правосъден иск в Съединени американски щати, подаден през юли 2022 година от основания в Айова кредитен съюз Affinity. Той също упреква Apple в антиконкурентно държание, като нелегално лимитира потребителите на iOS да употребяват Apple Pay за всевъзможни безконтактни заплащания.

През септември 2023 година съдията от Окръжния съд на Съединени американски щати Джефри С. Уайт от Калифорния реши да спре делото, като означи, че то ще подтиква нововъведенията и ще докара до по-ниски цени “. В решението си Уайт също по този начин изясни, че ищците са потвърдили по подобаващ метод хипотетичната монополизация и опит за монополизация от страна на Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР