Байер Леверкузен ще преценява ден за ден състоянието на атакуващия

...
Байер Леверкузен ще преценява ден за ден състоянието на атакуващия
Коментари Харесай

Шаби Алонсо: Ще следим ден за ден как се чувства Флориан Вирц

Байер Леверкузен ще преценя ден за ден положението на атакуващия полузащитник Флориан Вирц преди трите решаващи мача за към момента непобедения тим този сезон, в това число финала на Лига Европа.

Германецът беше ключът към рекордната серия на Леверкузен от 50 мача без загуба във всички шампионати този сезон под управлението на треньора Шаби Алонсо.

21-годишният Вирц е титуляр единствено в един от последните пет мача на тима, откогато получи удар в бедрото при равенството 1:1 с Борусия Дортмунд на 21 април.

" Говорих с Флориан след тренировката. Той се усеща по-добре ", сподели селекционерът на Байер Леверкузен пред кореспонденти.

" Ще следим ден за ден по какъв начин се усеща, по какъв начин се развива болката. Това е единствено въпрос на болежка. Няма риск от приемане на по-тежка травма ", добави Шаби Алонсо.

Полузащитникът тренира настрана от останалата част от тима на Леверкузен в сряда, до момента в който тимът се приготвя за последния си мач от немското състезание за сезона против Аугсбург в събота. Леверкузен към този момент завоюва купата и се надява да бъде първия тим, приключил цялостен сезон в Бундеслигата без загуба.

Отборът на Алонсо се изправя против Аталанта на финала на Лига Европа в Дъблин идната сряда, преди да срещне втородивизионния Кайзерслаутерн на финала за Купата на Германия в Берлин три дни по-късно.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР