Апокалипсис, една морга за кучета, ужасно, просто ужасно“ – така

...
Апокалипсис, една морга за кучета, ужасно, просто ужасно“ – така
Коментари Харесай

14 мъртви кучета откриха в двор в Перник, ветеринар сравни гледката с апокалипсис

„ Апокалипсис, една морга за кучета, извънредно, просто извънредно “ – по този начин ветеринарният доктор доктор Стефан Ковачев разказа пред БТВ видяното в двора в Перник, където през вчерашния ден бяха открити 14 умрели кучета от породата средноазиатска овчарка (алабай).

Проверката в парцела е направена след неизвестен сигнал на телефон 112. Тя е открила, че кучетата са държани вързани на синджири и за тях не са полагани никакви грижи. Според ветеринарните лекари животните са умрели от апетит и жадност.

Целият двор беше посипан с кости, тъй че никой не знае какъв брой са умрелите животни, описа доброволецът Аделина Александрова.

Когато отидохме, смрадта по цялата улица беше ужасна, просто беше неизразим смут. Нас, доброволците, не ни пуснаха, тъй че няколко часа стояхме на улицата и можехме единствено да следим по какъв начин се намират и изнасят труповете, описа тя.

Собственикът е бил в парцела и е задържан на място. Той не дал пояснения.

Това са извънредно мощни кучета, които евентуално ги употребяват за пердах или за защита на нещо, което е било нелегално, нямам концепция, това полицията ще каже занапред, води се разследване, сподели доктор Ковачев.

Според него обаче не е допустимо съседите да не са знаели какво става – това са били 20 кучета в двор от няма 500 кв. м, уточни той.

Пет животни са избавени. В момента те се намират в кастрационния център в града. Предстои им оздравителен интервал, след което ще им се търсят осиновители.

За едно от тях доктор Ковачев описа, че се наложило да го изнесат на ръце. То е с тежка кахексия, без признаци на всякаква виталност и момента тежи към 1/3 от естественото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР