Апелативният спецсъд призна за виновни седем служители от митнически пункт

...
Апелативният спецсъд призна за виновни седем служители от митнически пункт
Коментари Харесай

Глоби по 5000 лева за митничари от "Лесово", искали пари от преминаващите

Апелативният спецсъд призна за отговорни седем чиновници от митнически пункт " Лесово "   за това,  че от март до ноември 2014 година са желали пари - в левове и валута,  от водачи на коли, преминаващи  през границата.  Заради чистото им правосъдно минало, те са били освободени от наказателна отговорност и санкционирани с по пет хиляди лв..

Според прокурора по делото Георги Мойсев, който е пледирал за неоправдателни присъди, постигнатото е триумф, тъй като на първа инстанция  началникът на митническия пункт " Лесово " и шестимата митнически инспектори са били оправдани:

„ Без значение е наложеното наказване, въпросът е неговата отменимост! Важното е, че лицата са приети за отговорни и се наложи наказване, каквито е планувал законодателят. Ние може да желаеме доста тежки санкции, обществото също, най-вероятно, желае доста по-тежки санкции, само че законът планува това. Тази привилегия се ползва по отношение на подсъдимите “.

Решението на Апелативния спецсъд е дефинитивно. С него са отнети в интерес на страната всички парични суми, откри при ареста на седемте митнически чиновници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР