Апелативният спецсъд изслуша и прие съдебно-медицинска експертиза, според която Вълчо

...
Апелативният спецсъд изслуша и прие съдебно-медицинска експертиза, според която Вълчо
Коментари Харесай

Болен ли е Вълчо Арабаджиев? Днес истината излезе наяве

Апелативният спецсъд изслуша и одобри съдебно-медицинска експертиза, съгласно която Вълчо Арабаджиев не страда от заболяване, което не може да се лекува и в ареста. Според трима лекари, изготвили заключението, даже не е нужно особено медикаментозно лекуване, което да постанова Арабаджиев-син да бъде освободен.

Експертизата бе назначена по гледище на отбраната, защото Вълчо има проблем с гръбначни прешлени след претърпяна преди години злополука. Прокуратурата изиска той да остане в ареста по обвиняване за пране на пари, оповестява " Труд ". Той бе арестуван през август м.г. в хотел " Маринела “, а родителите му Ветко и Маринела са в чужбина и към момента се търсят.

Адвокат Илиян Василев цитира смс връзка от 16,17 и 18 юли м.г., когато Маринела подрежда на две служителки – Елена Караянева и Румелия Кирилова да наемат банкови касети на името на Вълчо, в които да бъдат съхранявани близо 3 млн. евро. Самият Вълчо, съгласно отбраната, не е знаел защо става въпрос, тъй като е изпратил смс: " Какъв е този сейф, изясни ми “.

По думите на юрист Василев, парите били дадени от юрист, чието име не е открито по делото на очевидец, който трябвало да ги съобщи на Арабаджиеви. Сумата била от съответна договорка, а не е трупана през годините от осъществени закононарушения. Самият Вълчо помоли апелативния спецсъд да го освободи с по-лека мярка за неотклонение или без никаква. Той акцентира, че няма да се укрие и няма да прави закононарушение.

Очаква се решението на съда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР