Словашката полиция е арестувала мъж без гражданство за измама на

...
Словашката полиция е арестувала мъж без гражданство за измама на
Коментари Харесай

Издирват българин, замесен в измама за милиони с коли на лизинг

Словашката полиция е арестувала мъж без поданство за машинация на стойност 3 милиона лв.. Полицията търси и негов съучастник-българин. Те са извършвили перстъпленията си в Австрия, предаде  Vienna Online .

Заподозрян, търсен от полицията във Виена въз основа на заповед за арест на Европейски Съюз, е задържан в Братислава, откакто е направил машинация със вреди за над три милиона евро.

В момента тече процедура по екстрадиция на 43-годишния мъж, заяви в понеделник (13 май) регионалната дирекция на полицията в прессъобщение. Твърди се, че в качеството си на ръководещ шеф на сдружение той е закупил под подправен предлог коли на лизинг и джакузи във Виена и Бургенланд от 2022 година насам.

След това мъжът без поданство просто е препродал закупените коли дружно с 35-годишен българин, е декларирал представителят Филип Хаслингер пред APA. " Погасителните вноски не са били платени ", е отбелязвал Хаслингер. След това петте присвоени автомобила са били иззети в чужбина - в това число в Розенхайм и Москва.

Според полицейските следствия досега общият брой на колите, които нелегално са сменили притежателя си, възлиза на 37. " Въпреки това не престават да се появяват нови жертви ", е споделил Хаслингер. Останалите коли се търсят, а следствията на Регионалната престъпна полиция във Виена, Южен отдел, към момента не престават, е допълнил той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР