Антикризисният пакет на правителството ще помогне на гражданите, но в

...
Антикризисният пакет на правителството ще помогне на гражданите, но в
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Не можем да отстъпим от въвеждането на тол такси за второкласните пътища

Антикризисният пакет на държавното управление ще помогне на жителите, само че в бъдеще сходни ограничения би трябвало да се насочат към групите от хора, които имат най-голяма потребност от подкрепяне. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

" Има няколко групи от хора в страната, които с в в действителност сериозно положение. Пенсионерите са към 2 100 000, по тази причина от 1 юли ще вдигнем пенсиите с 20%. Да, не е задоволително, само че е огромна крачка напред. Освен това, за мен и за Българска социалистическа партия е значимо от 1 октомври да има доста по-голяма правдивост, да има преизчисление на пенсиите ", разяснява той.

Превозвачите имат учредения за някои от своите претенции, само че с тях би трябвало да има разговор, сподели Борислав Гуцанов, който е и ръководител на транспортната комисия в Народното събрание. От въвеждането на тол такси по второкласните пътища обаче не може да се отстъпи.

" Фактът, че не се стигна до митингите, които се чакаха, значи, че нещо въпреки всичко пречупи напрежението. Но от някои неща не може да се отстъпи. Въвеждането на тол таксите по второкласните пътища е трябвало да стане още 2020 година Тогава също с митинги се отсрочва за три месеца, които станаха две години. В момента се събират към 108 млн. от тежкотоварните коли и 280 млн. от леките коли - това заслужено ли е ", разяснява Гуцанов.



По думите му са нужни 1 милиарда и 200 млн. за поддръжка на пътната инфраструктура у нас.

" Сутрин протестираш за това, че имаш дупки по пътищата, следобяд протестираш за това, че въвеждаш тол система. Тези пари идват от тол системата и тя би трябвало да стигне до този 1 милиарда и 200 млн. С това въвеждане на тол такси по второкласната пътна артерия ще се стигне до взимане на към 500 милиона от тежкотоварните коли и към 250 милиона от леките коли ", посочи социалистът.

Категорично превозвачите би трябвало да бъдат подкрепени за извънградските транспорти и аз ще упорствам за това в транпортната комисия, акцентира той.

Трябва да бъде призован КСНС за Северна Македония, с цел да се чуят службите, да се види каква е действителната обстановка, счита Гуцанов.

" Аз не смятам, че и в Народно събрание може да мине нещо по-различно от това, което е признато преди две години като позиция на България по отношение на Северна Македония. Аз мисля, че при тези връзки позицията, най-малко на Българска социалистическа партия е изрично непроменена. Според мен не би трябвало и другите партии да го поддържат, защото няма смяна в ситуацията и връзките сред двете страни ", сподели още депутатът.



Той разяснява и тематиката с газовите доставки. По думите му у нас не може да се доставя постоянен газ без присъединяване на " Газпром " и по тази причина от Българска социалистическа партия упорстват да се водят договаряния с тях.

" Ние би трябвало да гледаме националния си интерес и нужното, с цел да може стопанската система да върви напред ", разяснява депутатът.

Според Гуцанов сега няма предпоставки да се приказва за ново ръководство на страната.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР