Анонсираният в четвъртък вечерта запис, който от Продължаваме промяната предварително

...
Анонсираният в четвъртък вечерта запис, който от Продължаваме промяната предварително
Коментари Харесай

Скандалът със записа не заплаши договорения ротационен кабинет

Анонсираният в четвъртък вечерта запис, който от " Продължаваме промяната " авансово оповестиха за подправен и за да разклати бъдещото държавно управление, в последна сметка към този момент е оповестен. Ефектът не се оказа унищожителен за контрактуваната обща власт на ГЕРБ и ПП-ДБ, като и от двете обединения показаха, че изнесеното няма да повлияе на договарянията им за структурата и състава на кабинета на ротационен принцип с министър председатели Николай Денков и Мария Габриел .На конференцията в петъс, която беше оповестил предходния ден, депутатът от " Продължаваме промяната " Радостин Василев разгласи, че напуща партията на Кирил Петков и Асен Василев и предстоящо се саморазобличи като серийно записващ неофициални диалози в политическите обединения, в които обитава. В най-новата си изява миналият от Има Такъв Народ в Политическа партия някогашен министър на спорта упрекна водачите на " Продължаваме промяната " в изменничество поради съглашението за общо държавно управление с ГЕРБ.

Анонсираният в четвъртък вечерта запис, който от " Продължаваме промяната " авансово оповестиха за подправен и за да разклати бъдещото държавно управление, в последна сметка към този момент е оповестен. Ефектът не се оказа унищожителен за контрактуваната обща власт на ГЕРБ и ПП-ДБ, като и от двете обединения показаха, че изнесеното няма да повлияе на договарянията им за структурата и състава на кабинета на ротационен принцип с министър председатели Николай Денков и Мария Габриел .

На конференцията в петъс, която беше оповестил предходния ден, депутатът от " Продължаваме промяната " Радостин Василев разгласи, че напуща партията на Кирил Петков и Асен Василев и предстоящо се саморазобличи като серийно записващ неофициални диалози в политическите обединения, в които обитава. В най-новата си изява миналият от Има Такъв Народ в Политическа партия някогашен министър на спорта упрекна водачите на " Продължаваме промяната " в изменничество поради съглашението за общо държавно управление с ГЕРБ.

Радостин Василев отхвърли, че близо петчасовия запис, който даде на медиите, е манипулиран или че зад него стои " дълбоката страна " по думите на Кирил Петков. И обяси, че го е правил от хола си у дома по време на инфарктното съвещание в Zoom на Националния съвет на Политическа партия откакто в понеделник Николай Денков и Мария Габриел изненадващо и за партийните управления оповестиха, че ще са министър председатели на бъдещото държавно управление на ротационен принцип.

Реакциите в петък от другите две обединения зад държавното управление бяха в поддръжка на контрактуваното ръководство. " Мен ме записваха по тоалетни, спални и под дърво и камък ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, като по този метод сложи знак на тъждество сред настоящия скандал в Политическа партия и свадите с изтекли записи от негови диалози като " Сам си го избра ", " Мишо бирата " и други " На мен особено няма да ми повлияят тези записи по отношение на съставянето на държавно управление ", посочи Борисов и посъветва Кирил Петков да не ги разяснява.
Реклама
Лидерът на " Демократична България " Христо Иванов също прикани договарянията за държавното управление да не се въздействат от шума към записите. А " Възраждане " оповестиха, че ще сезират прокуратурата за " дейности, свързани с шпионаж ".

Според зарисвалия диалога обединението сред ГЕРБ и ПП-ДБ не била утвърдена от Националния съвет на Политическа партия ( в който влизат и депутатите) при първото гласоподаване. От думите му се разбра, че е имало много отзиви срещу държавно управление с ГЕРБ, само че след " псувни и мощен звук от Кирил Петков " обаче вотът бил извърнат.

Незнайно по какъв начин Радостин Василев скоростно се снабди също с защита - поради опасност, която мистериозно в ДАНС разкрили за него в четвъртък вечер.
Изпирането на Борисов и " маркетинговия зложелател " ГЕРБ
От оповестените фрагменти от аудиото излиза наяве, че съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков е наясно, че такова държавно управление сигурно ще " изпере " водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Асен Василев пък декларира, че кабинет ще има, до момента в който Борисов се опасява от основния прокурор Иван Гешев и от президента Румен Радев.
Реклама
В късата версия на записа, огласена на конференцията, се чува глас като на Кирил Петков да изяснява, че има сделка с Европейски Съюз за сформиране на държавното управление сред ПП-ДБ и ГЕРБ. И че в диалог с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен тя е споделила, че това ще усъвършенства възможностите на България за Шенген. Другият глас - като на Асен Василев, пък твърди, че шефовете на специфичните служби в страната ще бъдат заменени с посочени от обединението хора и че имената са съгласувани " с посолствата ".

Чува се Петков да споделя още, че ГЕРБ е " маркетингов зложелател ", до момента в който същинският е " задкулисието " . Той споделя също, че във връзка с имунитетите, които основният прокурор Иван Гешев се чака да изиска, може да се приложи механизмът на Европейския парламент - да се образува комисия , която да събира и прави оценка доказателствата, което допуска дълги месеци работа преди решение. Така, по думите на гласът, наподобяващ на Асен Василев съпредседателят на Демократична България Христо Иванов е измислил " скица " да не се дава имунитетът на Бойко Борисов. Идеята била въпросното звено да заседава, до момента в който се създадат промени в конституцията.
Иванов: обсъждахме имунитетите, само че не поради съответен човек
Впоследствие в Народното събрание Христо Иванов удостовери, че въпросът е бил обсъждан: " Ние сме обсъждали практиката на Европейския парламент за по-внимателно разглеждане на настояванията за събаряне на имунитети, тъй че да има опция да се направи преценка по кое време става дума за практикуване на пълномощия от прокуратурата с политическа обстановка, рекетьорски офанзиви и по кое време става дума за обосновани претенции ", сподели Иванов.

" Обсъждали сме това съществено, без оглед на Бойко Борисов или на някой различен съответен народен представител. Обсъждали сме го предвид на обстановката като цяло, в която основният прокурор декларира, че ще нападна Народното събрание, наричайки ни отпадъци, тъй като Народното събрание желае да му ограничи пълномощията ", сподели Христо Иванов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР